Meteen naar de inhoud

Ons verhaal

DSC01178

"Een goed idee, blijft een goed idee als je er niks mee doet."

Ontmoet Karel, de man achter kastinkast.nl. Een creatieveling die het liefst de hele dag met zijn handen aan het werk is, maar ook een ondernemer met een echte ondernemersgeest. Want een goed idee, blijft een goed idee als je hier niks mee doet.

Als afgestudeerd bouwkundig ingenieur heeft Karel verschillende bedrijven gehad, waaronder RetroFM (ombouwen van oude transistor radio’s naar bluetooth speaker) en kleine en middelgrote (staal)bouwprojecten voor kantoren en particulieren. Na het werken aan op maat gemaakte projecten, begon de ondernemer in Karel te spreken. Hij kreeg de wens om een product te creëren die een bepaalde behoefte vervult.

"Het begon in de garage van mijn ouders"

Het klinkt bijna als een cliché, maar kastinkast.nl is in 2018 ontstaan in een garage. Onder de rook van Amsterdam is oprichter Karel, geïnspireerd door zijn vader, begonnen met de perfecte inzetkast te ontwerpen. In de garage van zijn ouders heeft hij verschillende (mislukte) prototypes gebouwd tot daar uiteindelijk een winnaar tussen zat. Een soepel draaibare, van hoogwaardig materiaal gemaakte inzetkast die makkelijk ter plekke aan te passen is naar eventueel in de weg zittende traptreden. Bingo! 

Neergestreken in Amsterdam Noord

De eerste werkplaats bij zijn ouders was voor de start van kastinkast.nl ideaal, maar al snel begonnen de kasten zich letterlijk op te stapelen in de garage… en de woonkamer. Het werd tijd om het nest te verlaten en uit te vliegen naar de eerste echte werkplaats. Die vond hij in Diemen, een relatief kleine locatie maar goed genoeg voor kastinkast.nl om te groeien naar iets wat je een bedrijf kunt noemen. 

Inmiddels heeft Karel zijn droomwerkplaats gevonden in Amsterdam Noord en loopt hij met een lach op zijn gezicht iedere dag naar zijn loods om te doen wat hij het liefste doet; werken met mooie materialen zoals massief staal en mensen blij maken met zijn creatie! En dat doet hij inmiddels niet meer alleen, samen met een team vakkundige collega’s worden de kasten gebouwd en geplaatst.

Contactgegevens


Adres

Muurbloemstraat 16H
1031 TT Amsterdam

Telefoonnummer

020-2445958

Of neem contact op via het contactformulier of facebook

Kast in kast
329